Η Διαχειριστική Ομάδα του Phototeam.gr σας καλωσορίζει!

Η Διαχειριστική Ομάδα του Phototeam.gr σας καλωσορίζει!

Postby Greg61 » 22 Sep 2010, 00:48

Η Διαχειριστική Ομάδα του Phototeam.gr σας καλωσορίζει στην κοινότητά μας.

Θέλοντας να καλύψουμε την ανάγκη μας για συζητήσεις και σχόλια πάνω σ' αυτό που το 90% σχεδόν του κόσμου αντιλαμβάνεται ως "φωτογραφία", αποφασίσαμε τρείς φίλοι, ερασιτέχνες φωτογράφοι όλοι μας, να προχωρήσουμε στην ίδρυση του http://www.phototeam.gr και του forum στο οποίο βρίσκεσθε και, με μεγάλη μας χαρά σας φιλοξενούμε.

Θα μπορούσε κάποιος να πεί στο σημείο αυτό οτι, υπάρχουν ήδη αρκετοί παρόμοιοι χώροι στο διαδίκτυο, με το αυτό αντικείμενο. Γιατί λοιπόν χρειαζόταν ακόμα ένας ίδιος; Γιατί τον φτιάξατε;

Έχοντας και οι τρείς μας μακρόχρονη σχετική εμπειρία, που αποκτήσαμε απο την τριβή μας ως μέλη ή κι ως επισκέπτες, μέσα στα περισσότερα ελληνικά sites που ασχολούνται με τη φωτογραφία, θέσαμε ένα βασικό στόχο: Να προσεγγίσουμε τον όρο "φωτογραφία" όπως τον αντιλαμβάνεται το ευρύτατο κοινό που ασχολείται σήμερα με την καταγραφή εικόνων. Άλλωστε, κι εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε τον όρο "φωτογραφία".

Θέσαμε επίσης στον εαυτό μας και μιά βασική ερώτηση: Παρέχονται όλα αυτά που θέλουμε κι όπως τα θέλουμε, στα λοιπά ελληνικά sites? Η γνώμη μας ήταν ένα ξεκάθαρο "όχι". Για το λόγο αυτό λοιπόν, ιδρύσαμε αυτόν τον χώρο στον οποίο βρίσκεσθε σήμερα.

Για να μπορεί όμως κανείς να πει ότι αυτό το φόρουμ ΕΧΕΙ νόημα και λόγο ύπαρξης, χρειάζεται μέτρο και στοιχειώδη έλεγχο. Άν κάποιος θέλει να συζητήσει για εργόχειρο, για μαγειρική, για ορειβασία, για μακιγιάζ, για κηπουρική, για πολιτική, για θρησκεία κλπ ή να δικτυωθεί κοινωνικοπολιτικά, μπορεί να βρει κάποιο άλλο φόρουμ απο τα πάμπολλα που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Εδώ, ο χώρος έχει φωτογράφους, φωτογραφίες και φωτογραφικές μηχανές.

Επίσης για να έχει κάποιος λόγο και κίνητρο να ΞΑΝΑΜΠΕΙ στο φορουμ, καλό θα είναι αυτό (το φόρουμ) να διατηρεί κάποια ουσία. Αν είναι φίσκα σε ερωταποκρίσεις τύπου chat, δεκάδες posts με γελάκια, χεράκια, καλημέρες και γενικώς ό,τι ασχετοσύνη κατεβαίνει στο κεφάλι καθενός... τότε το φόρουμ θα καταλήξει σε μια παρέα 10 ατόμων και θα πεθάνει γιατί κανείς άλλος δε θα βρίσκει νόημα στο να διαβάζει τις ιδιωτικές συνομιλίες αυτών τών 10.

Για να γίνει αυτό το φόρουμ κάτι περισσότερο από ένα (ακόμη) ιντερνετικό καφενείο, όπου 10-20 φίλοι μεταξύ τους γράφουν όταν, ό,τι κι όπου τους καπνίσει, χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να γίνονται σεβαστοί κάποιοι βασικοί κανόνες. Υπάρχει το άγραφο "netiquette", κάποιες ποσταρισμένες ανακοινώσεις, και τέλος η κοινή λογική.

Αναπόφευκτα οι "γραμμένοι" κανόνες, εκφράζουν ως ένα σημείο τους διαχειριστές.

Οι κυριότεροι Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας μας, εδώ στο http://www.phototeam.gr, συνοψίζονται στα εξής:

1. Δεν επιτρέπεται η δημιουργία περισσότερων του ενός λογαριασμού πρόσβασης. Αν έχετε πρόβλημα με την πρόσβαση σας στο forum μην δημιουργείτε νέο λογαριασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα φόρμα επικοινωνίας με τους Διαχειριστές.

2. Δεν επιτρέπεται η σύνταξη μηνυμάτων σε Greeklish (Ελληνικά με Λατινικούς χαρακτήρες) καθώς και η σύνταξη δημοσιεύσεων με κεφαλαίους χαρακτήρες. Δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση άλλου χρώματος χαρακτήρων και άλλης μορφής γραμματοσειράς εκτός των προεπιλεγμένων. Τα μέν κεφαλαία υποδηλώνουν οτι φωνάζετε, τα δέ στοιχεία ελέγχου γραμματοσειράς δέον να χρησιμοποιούνται μόνο για τονισμό κι ανάδειξη αυτού του τμήματος κειμένου, στο οποίο επιθυμείτε να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση.

3. Δεν επιτρέπονται τα μηνύματα για παράνομο λογισμικό, λογισμικό εξουδετέρωσης προστασίας, ή μηνύματα που αναφέρονται σε παράνομη απόκτηση προστατευμένου περιεχόμενου.

4. Δεν επιτρέπονται τα μηνύματα που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έριδων / κακής ατμόσφαιρας στο forum. Σεβαστείτε όλα τα μέλη ακόμη κι αν διαφωνείτε. Σεβαστείτε όλα τα πρόσωπα, φυσικά ή νομικά, που συνυπάρχουν εδώ μαζί σας, ακόμη κι αν άθελά τους σας έχουν βλάψει.

5. Τυχόν αντιρρήσεις σε επεμβάσεις των Συντονιστών του forum θα πρέπει να υποβάλλονται με Προσωπικό Μήνυμα στον Συντονιστή και όχι δημόσια.

6. Δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις στις υπογραφές ή στα μηνύματα.

7. Δεν επιτρέπεται η ύπαρξη κειμένων, γραφικών ή εικόνων, τόσο στα posts όσο και στα προφίλ και στις υπογραφές των μελών, με περιεχόμενο πολιτικό, θρησκευτικό, ποδοσφαιρικό / αθλητικό, εθνικιστικό / ρατσιστικό κι εν γένει προκλητικό ή δηλωτικό των προαναφερθεισών πεποιθήσεων, καθώς και κειμένων που παραπέμπουν / υποδεικνύουν / καθοδηγούν ιδεολογικά σέ τέτοιου είδους περιεχόμενο.

8. Δεν επιτρέπεται η χρήση δημοσίων μηνυμάτων ως chat μεταξύ των μελών. Για συζητήσεις αυτού του είδους που δέν αφορούν την κοινότητα σάν σύνολο, υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα, καθώς και τα υπόλοιπα προγράμματα ιντερνετικής επικοινωνίας που διατίθενται ευρέως στο Διαδίκτυο, εκτός της πλατφόρμας του phototeam.gr.

9. Η αίτηση εγγραφής νεοεισερχομένου μέλους, εγκρίνεται κατόπιν προτάσεως αποδοχής του απο δύο τουλάχιστον εκ των εγγεγραμμένων μελών της κοινότητάς μας.
Σε περίπτωση που, ως επισκέπτης του http://www.phototeam.gr επιθυμείτε μέν την εγγραφή σας στην κοινότητά μας, αλλά δέν γνωρίζετε κανένα εκ των εγγεγραμμένων μελών μας που φαίνονται στη λίστα μελών, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το e-mail webmaster@phototeam.gr, ώστε να εγκριθεί δοκιμαστικά επι δίμηνο η εγγραφή σας απο τους Διαχειριστές.

10. Απόρριψη αιτήσεων εγγραφής. Προκειμένου να διαφυλαχθεί το ήπιο κλίμα συζητήσεων που υπάρχει στο phototeam.gr, η πρόσκληση ή η αίτηση εγγραφής νέου μέλους είναι δυνατόν ν' απορριφθεί, εφόσον υπάρξει αιτιολογημένη αρνητική εισήγηση απο οιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος της κοινότητάς μας. Η ως άνω αιτιολογημένη αρνητική εισήγηση αποδοχής νέου μέλους, που θα συντάσσεται απο το ενδιαφερόμενο μέλος μας στο φόρουμ "Προσκλήσεις Νέων Μελών" ως απάντηση επι προηγηθείσας προσκλήσεως εγγραφής, θ' αξιολογείται απο την Ομάδα Διοικήσεως του phototeam.gr. Η απόφαση της Ομάδας Διοικήσεως του phototeam.gr, τόσον περί της αποδοχής ή της μή αποδοχής της αρνητικής εισηγήσεως, όσον και περί της αποδοχής ή της μή αποδοχής τελικώς της προσκλήσεως ή της αιτήσεως εγγραφής νέου μέλους, θ' αναρτάται επίσης στο φόρουμ "Προσκλήσεις Νέων Μελών" και θα είναι τελεσίδικη.

Ο δικτυακός αυτός τόπος δημιουργήθηκε για όλους μας και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο μεν, δημιουργικό δε περιβάλλον. Η αποδοχή κάθε μέλους γίνεται με αυτές ακριβώς τις προϋποθέσεις, τις οποίες θεωρούμε ότι οφείλει να σεβαστεί το κάθε μέλος, προς όφελος της κοινότητας.
Για τον λόγο αυτό, η ως άνω εκτεθείσα, παρεχόμενη σ' εσάς απο τη Διαχειριστική Ομάδα πρόσβασή σας στον Ιστότοπο του http://www.phototeam.gr, δέν αποτελεί "κεκτημένο δικαίωμα" κανενός και δύναται ν' ανακληθεί μονομερώς, προσκαίρως ή μονίμως ανά πάσα στιγμή, εφόσον παραβείτε κάποιον εκ των ως άνω Γενικών Κανόνων Λειτουργίας, κατόπιν αποφάσεως των Ιδρυτών του Ιστοχώρου, δίχως ν' απαιτείται αιτιολόγηση αυτής της απόφασης προς το αποκλεισθέν μέλος ή προς οιονδήποτε τρίτο.

Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο forum του http://www.phototeam.gr σημαίνει την πλήρη αποδοχή των ανωτέρω εκτεθέντων, Γενικών Κανόνων Λειτουργίας. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Γενικούς Κανόνες Λειτουργίας.

Τελειώνοντας, επαναλαμβάνουμε και πάλι οτι θέλουμε και θα χαρούμε να σάς έχουμε κοντά μας.
Greg61
 

Return to Ανακοινώσεις Επισκεπτών

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

x